Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht (letselschades)
De GLDK-advocaten aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht adviseren en procederen in zaken van verkeers- en bedrijfsongevallen, beroepsfouten (o.a. medisch) en contractuele aansprakelijkheden. Verder houden zij zich bezig met geschillen over verzekeringsuitkeringen (o.a. diefstal- en brandschade, ongevallen, arbeidsongeschiktheid), verzekeringspolissen (o.a. spaar- en beleggingsverzekeringen), aansprakelijkheden van hulp/tussenpersonen, etc.
GLDK heeft veel ervaring en specifieke expertise opgebouwd in de behandeling van letselschadezaken. Door voortdurende opleiding blijven wij steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als letselschadeadvocaat werken wij in deze zaken samen met externe deskundigen zoals medisch adviseurs en rekenkundige bureaus.
Zeker met de ontwikkelingen in de jurisprudentie van de laatste jaren, zijn er nieuwe mogelijkheden bijgekomen om uw schade te verhalen, vooral als er sprake is van een zgn. risico-aansprakelijkheid bij de wederpartij. Bijvoorbeeld als een ongeluk ontstaat door gebreken in spullen of in onroerende zaken (in en rond huis, op straat, etc.), kan de schade mogelijk op de aansprakelijkheidsverzekering van de (mede)eigenaar worden verhaald.
Een vaak gehoorde klacht in de schaderegelingswereld luidt dat de weg naar vergoeding van (letsel)schade meestal lang en kostbaar is. De wederpartij is vaak een verzekeringsmaatschappij met veel meer financiële middelen en (dus) uithoudingsvermogen dan degene die de schade claimt.
GLDK komt u hierin tegemoet door - ook in de kostensfeer - maatwerkoplossingen te bieden.Dit is ook mogelijk als u niet voor gesubsidieerde rechtshulp in aanmerking komt, of zelfs als de juridische kosten niet op korte termijn door de wederpartij worden betaald. Vraag ons vrijblijvend naar de specifieke mogelijkheden in uw situatie. In veruit de meeste (letsel)schadezaken wordt overigens geregeld dat de juridische kosten door de aansprakelijke verzekeraar worden vergoed.
U kunt ons altijd vrijblijvend benaderen (bellen of via e-mail) voor een oriënterend gesprek.