Faillissementsrecht en schuldsanering

De GLDK-advocaten insolventies zijn actief voor ondernemingen én particulieren die (tijdelijk of blijvend) in financiële problemen zijn gekomen. Het kan gaan om een (dreigend) faillissement, uitstel van betaling, schuldsanering via minnelijke regelingen of via het rechtbanktraject met bewindvoerdersbenoeming (WSNP).

Met tijdige en juiste (voorzorgs)maatregelen is het vaak mogelijk de onderneming te redden of de schulden fors te beperken. Ook al ziet u zelf weinig perspectief meer. Eventueel in samenspraak met uw accountant of financieel adviseur wordt snel en doelgericht de (juridische) weg uitgezet die voor uw concrete situatie de beste mogelijkheden biedt.

Onder andere de mogelijkheden op een sanering, herstructurering en doorstart van de onderneming worden op (juridische) haalbaarheid en (aansprakelijkheids)risico’s getoetst.

Daarnaast hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd op het terrein van bestuurdersaansprakelijkheid. Het komt steeds vaker voor dat bestuurders en andere  leidinggevenden van een onderneming (niet zelden met succes) door de curator, de belastingdienst of door een schuldeiser, aansprakelijk worden gesteld. Vooral ook hiervoor geldt dat het tijdig inwinnen van advies, u veel ellende en schade kan besparen.

Verder adviseren wij vaak mensen in financiële problemen die overwegen een beroep te doen op de WSNP. Bovendien staan wij schuldenaren bij die van toelating of tijdens het WSNP-traject worden uitgesloten, die de schone lei niet (dreigen te) krijgen of andere problemen hebben met hun bewindvoerder of de rechtbank.

Behalve bij het voorgaande adviseren en procederen onze advocaten o.a. bij:

  • het aanvragen van een faillissement en het verweer hiertegen;
  • financieringen en zekerheden (pand- en hypotheekrecht, garanties, borgstellingen, etc.)
  • het (dreigend) faillissement van leveranciers, afnemers, huurder of verhuurder;
  • rechtsgeldigheid en / of vernietigbaarheid van contracten en andere afspraken;
  • contractuele gevolgen waaronder arbeidsrechtelijke aspecten (salarisachterstand, overgang van personeel);
  • alle WSNP-kwesties;

U kunt ons altijd vrijblijvend benaderen (bellen of via e-mail) voor een oriënterend gesprek.

 

 


Stel hier uw vragen voor het gratis spreekuur onlineWilt u voor een goede en snelle beantwoording s.v.p. de onderstaande gegevens invullen?

Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.